ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                ΠΕΡΑΙΑ 05-05-2015

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ                                         

         

Τηλ.: 2392330090                                   

FAX: 2392021119                                                       
email :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                             

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ 43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

          Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά γι’ αυτό πρέπει ομονοούντες και χωρίς κομματικές ταμπέλες και διαχωρισμούς να τα αντιμετωπίζουμε γιατί αλλιώς τίποτε δεν θα πετυχαίνουμε. Δεν τιμά κανέναν μας η εικόνα των δυο προηγούμενων ημερών και δίνει τροφή σε αυτούς που επιδιώκουν την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μην τηρείται το καταστατικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι κεραίας και όσον αφορά την οικονομική τακτοποίηση των Συλλόγων μελών και όσον αφορά τις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πως θα αισθάνονται άραγε οι Σύλλογοι οι οποίοι δεν μπορούσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και δεν έκαναν εκλογές για την  ανάδειξη αντιπροσώπων και δεν συμμετέχουν στο συνέδριο με αποτέλεσμα να μην καταθέσουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα των εργαζομένων και δεν έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν για την εκλογή των οργάνων της Ομοσπονδίας,όπως ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Θεσ/νίκης;Μήπως όπως ακριβώς αισθάνεται ο συνεπής φορολογούμενος για τους φοροφυγάδες

Για το θέμα το ποιοί  εργαζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων των συλλόγων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του κλάδου ούτε ο διμηνίτης, ούτε ο πενταμηνίτης, ούτε ο οκταμηνίτης. 

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση θα πω ότι τουλάχιστον δεν επικρέμεται η απόλυση κανενός εργαζόμενου και δεν κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την έγνοια αν θα είμαστε οι επόμενοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα ή απόλυση.

Με αφετηρία αυτό συνεχίζουμε τους αγώνες για να επανακτήσουμε τα χαμένα.

          Όσον αφορά τις διεκδικήσεις μας:

Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)

Επικαιροποιημένοι στις σύγχρονες ανάγκες των Δήμων γιατί σε πολλούς Δήμους οι Ο.Ε.Υ. που ισχύουν είναι συγκερασμός των Ο.Ε.Υ. των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν με το σχέδιο «Καλλικράτης». Πρέπει να περιέχεται στους νέους Ο.Ε.Υ. και καταγραφή έστω κάποιων υποχρεωτικών ειδικοτήτων που θα στελεχώνουν το γραφείο, το τμήμα ,τη Διεύθυνση.

Μονιμοποίηση των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.)

Κατάργηση της διάταξης με την οποία πάγωσε η βαθμολογική εξέλιξη και απεμπλοκή της από τη μισθολογική.

Καμία Υπηρεσία των Ο.Τ.Α. σε ιδιώτες

Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Άρση της αναστολής πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αρχικά αφού οι δαπάνες μισθοδοσίας τους δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στους νέους νόμους για την αξιολόγηση και την επιλογή Προϊσταμένων οι οποίες πρέπει να είναι αντικειμενικές και αξιοκρατικές να προβλέπεται ότι και οι υφιστάμενοι αξιολογούν και κρίνουν τους Προϊσταμένους τους.

Επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών και σε άλλες ειδικότητες (εργάτες πρασίνου, εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες, ξυλουργοί, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτροσυγκολητές κ.α.)

Συνεχής επιμόρφωση ανά διετία τουλάχιστον των εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Νέο Κλαδολόγιο – Προσοντολόγιο.

Διατήρηση της υπερβάλλουσας διαφοράς.

Νομοθετική ρύθμιση για την λύση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων με μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων και μεταφορά του προσωπικού στου Δήμους. Έτσι κάθε Δήμος θα εξοικονομήσει το 23% του ΦΠΑ από τα χρήματα με τα οποία χρηματοδοτεί την επιχείρησή του.

Νομοθετική ρύθμιση για την άσκηση μη έφεσης σε πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν εργαζομένους.

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της συνεργασίας των Δήμων με ΚΟΙΝ.ΣΥΝ.ΕΠ.,Μ.Κ.Ο..

Να διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητο των Ο.Τ.Α. και στο νέο νομοσχέδιο να προβλέπεται όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι ο Δήμος καθορίζει και αποφασίζει για τα περισσότερα θέματα που αφορούν την χωρική του αρμοδιότητα και να μην καπελώνεται από την κεντρική εξουσία.

Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών εποπτείας των Ο.Τ.Α.,έτσι ώστε να μην αποφασίζει ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης.

Όσον αφορά τις μορφές αγώνα πρόταση του Συλλόγου μας προς την Εκτελεστική Επιτροπή από το 2011 ήταν οι καταλήψεις και τότε ήμασταν ο πρώτος Σύλλογος Πανελλαδικά με 21 μέρες κατάληψη και ο πρώτος Σύλλογος που ανάγκασε τον Δήμαρχο να κλείσει τον Δήμο.

Καλή ψήφο και να επιλεξετε τους καλύτερους.

 

 

   
  25.06.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa