ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                            ΠΕΡΑΙΑ 26.05.2015

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                         

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sedth.gr    

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 εκδικάζονται οι εφέσεις που αφορούν τις πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις για δύο υπαλλήλους μηχανικούς του Δήμου Καλαμαριάς. Πρόκειται για τους Χρήστο Ταξή και Γιάννη Τσιωνά, που είναι και πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ. Οι  δύο συνάδελφοι  μηχανικοί της πολεοδομίας του Δήμου Καλαμαριάς,  καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος.

Ποια ήταν η παράβαση καθήκοντος των συναδέλφων;

Ότι αρνούμενοι να υποκύψουν στις διάφορες πιέσεις, αποφάσισαν να κάνουν απλώς τη δουλειά τους και να εξετάσουν με λεπτομέρεια την περίπτωση έκδοσης οικοδομικής άδειας, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και των εν ισχύ πολεοδομικών διατάξεων, για ένα οικόπεδο της οδού Σοφούλη, δίπλα στη θάλασσα, σε μια περιοχή του Δήμου Καλαμαριάς με χρόνια προβλήματα: θέματα αιγιαλού και παραλίας, θέματα δημόσιας περιουσίας, θέματα αρχαιολογικού χώρου (λιμένας Κελλαρίου), θέματα πολεοδομικών εκκρεμοτήτων – η συγκεκριμένη περιοχή έχει οριστεί ως περιοχή πολεοδομικής ανάπλασης και διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό διαδοχικών «χαρακτηρισμών» και «αποχαρακτηρισμών» ως περιοχή πρασίνου. Εδώ να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η τελευταία οικοδομική άδεια που εκδόθηκε σε αυτή την περιοχή είναι από την εποχή της χούντας με τις γνωστές διαδικασίες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού συμπαρίσταται στους συναδέλφους, επισημαίνοντας ότι πέρα από την συκοφάντηση και τον στιγματισμό τους η πρωτόδικη καταδίκη είχε και τα εξής  αποτελέσματα :

  1. την ποινικοποίηση της ίδιας της εργασίας
  2. την επικράτηση κλίματος φόβου και τρομοκρατίας
  3. την άρνηση ανάληψης ευθυνών από τους υπαλλήλους, και
  4. εντέλει τη διάλυση των ίδιων των υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της τελευταίας πενταετίας.

Επιπλέον, τυχόν καταδίκη τους στο Εφετείο, σε περίπτωση που οι σχετικές αποφάσεις καταστούν αμετάκλητες, θα επιφέρει, εκτός από τις ποινικές και αστικές συνέπειες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την έκπτωσή τους από την υπηρεσία.

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έκαναν ως όφειλαν την δουλειά τους, προασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον και αρνήθηκαν να υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές.

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι συνεχής για ένα δημόσιο που οι λειτουργοί του δεν θα απειλούνται και δεν θα εκβιάζονται ούτε από τοπικούς άρχοντες, ούτε από τοπικούς παράγοντες, ούτε από τοπικά, οικονομικά, παραταξιακά, παρεΐστικα, «μικρά» ή μεγαλύτερα συμφέροντα!

Το Δ.Σ.

   
  23.05.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa