ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Σήμερα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαυρομάτη και μέλη του συνδυασμού του ύστερα από έγγραφο αίτημα του προς το Δ.Σ.

Μετά το καλωσόρισμα και τις συστάσεις, τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο. Ειδικότερα αναφέρθηκαν τα εξής : 

 1. Η καθημερινή ανασφάλεια ως προς τη μελλοντική διατήρηση των θέσεων εργασίας..
 2. Η άδικη και ανθρωποφαγική διαδικασία της αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια δίκαιη, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία και όχι μια νέα δεξαμενή απολύσεων.
 3. Το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κατασκευάσει επίορκους, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
 4. Η ασφάλεια των υπηρεσιακών οχημάτων με την άμεση και ολοκληρωμένη συντήρησή τους καθώς και η αγορά νέων οχημάτων σε αντικατάσταση ασύμφορων πεπαλαιωμένων.
 5. Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, χορήγηση γάλατος, προμήθεια πυροσβεστήρων για τα κτίρια, προμήθεια χημικών η κατασκευή τουαλετών στο χώρο εργασίας της υπηρεσίας καθαριότητας και διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων και εμβολιασμός στα τμήματα καθαριότητας, πρασίνου, οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών.
 6. Εφαρμογή του νέου Ο.Ε.Υ. του Δήμου Θερμαϊκού με τη λειτουργία μόνο των προβλεπόμενων αποκεντρωμένων υπηρεσιών, καλύτερη κατανομή του προσωπικού και κάλυψη λειτουργικών κενών που έχουν ήδη διαφανεί.
 7. Η εξάλειψη του φαινομένου να δίνονται εντολές και να καθορίζονται οι εργασίες των υπαλλήλων από αναρμόδιους αιρετούς.
 8. Υιοθέτηση της αντίληψης από τους αιρετούς ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες τους και όχι υπάλληλοι στην ατομική επιχείρησή τους.

Όταν ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα για την εκχώρηση υπηρεσιών και ειδικά της καθαριότητας σε ιδιώτες ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μαυρομάτης δεσμεύτηκε ότι καμία υπηρεσία του Δήμου εφόσον εκλέγει Δήμαρχος δεν θα ανατεθεί σε ιδιώτες. Συνεχίζοντας τοποθετήθηκε γενικά λέγοντας συνοπτικά τα εξής:

 • Ο Δήμος θα ασκήσει τις προβλεπόμενες από τον Καλλικράτη νέες αρμοδιότητες.
 • Θα δοθούν αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια.
 • Θα γίνει αποκέντρωση των υπηρεσιών και θα επανεξεταστεί ο οργανισμός εσωτερική υπηρεσίας.
 • Σημείωσε τη μη προμήθεια εξοπλισμού και κάδων για την καθαριότητα.
 • Επίσης εξέφρασε τη συμφωνία του για την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
 • Δήλωσε ότι θεωρεί άδικο τον τρόπο αξιολόγησης αλλά θα ακολουθήσει από το Νόμο την προβλεπόμενη διαδικασία

Το Δ.Σ.

   
  25.09.2023 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa