Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ          Περαία : 29 - 07-2015

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                           Αρ. Πρωτ.: 48

fax: 2392021119

email: sedth@yahoo.gr                       ΠΡΟΣ:
                                                   1. Δήμαρχο Θερμαϊκού

www.sedth.gr                                κ. Γ. Μαυρομάτη

                                                                 2.Γεν.Γραμματέα Δ. Θερμαϊκού

                                                                   κ. Θ. Χατζηϊωαννίδη

                                                                 3.κ.Αντιδημάρχους

 

 

Θέμα : Σύσταση Ομάδας Έργου του νέου Ο.Ε.Υ. Δήμου Θερμαϊκού

 

Σχετ: 17196/21-07-2015 έγγραφο του Γεν. Γραμματέα Δήμου Θερμαϊκού

 

 

Αναφορικά με την αθέτηση της συμφωνίας της 5ης Μαρτίου 2015, για την συμμετοχή εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ομάδα Έργου για την κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ. του Δήμου Θερμαϊκού, αυτή είναι αναμφισβήτητη για τους εξής λόγους:

Στο με ημερομηνία 13-07-2015 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα και πιθανώς στην υπ. Αριθμ.306/13-07-2015 απόφαση Δημάρχου για τη σύσταση της επιτροπής κατάρτισης του νέου Ο.Ε.Υ. ο συνάδελφος Νικόλαος Αϊβαλιώτης συμμετέχει με την ιδιότητα του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών.

Εξάλλου αν είχε τηρηθεί η συμφωνία θα έπρεπε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου να απευθυνθεί εγγράφως στο Δ.Σ. του Συλλόγου και να ζητά τον ορισμό εκπροσώπου του, πράγμα που δεν έγινε.

Επίσης, καμιά συνάντηση δεν μαγνητοφωνήθηκε αλλά όπως πολύ καλά θυμάστε ο πρόεδρος του Συλλόγου σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις.

Συνεχίζουμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας τόσο για τη συμμετοχή όλων των Αντιδημάρχων όσο και μόνο Διευθυντών Υπηρεσιών.

Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφαση του ορίζει εκπρόσωπο των εργαζομένων στην επιτροπή σύστασης του νέου Ο.Ε.Υ. τον πρόεδρό του κ. Πέτρο Πετρίδη με τη ρητή δέσμευση ότι δεν θα αντικατασταθεί ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών αφού όπως ρητά καταγράφεται στα 2 σχετικά προαναφερόμενα έγγραφα μετέχει με την υπαλληλική του ιδιότητα και όχι με την ιδιότητα του  μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού.

Επίσης με το με αρ. πρωτ. 43/14-07-2015 έγγραφό μας είχαμε προτείνει και ορισμένα άλλα θέματα σχετικά με τη λειτουργία της επιτροπής τα οποία είναι αντικειμενικά απαραίτητα για την ομαλή και διάφανη λειτουργία της.

Τέλος επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού δεν συνηθίζει να ασκεί αναίτιες και αβίαστες κριτικές όπως έχει αποδείξει στην μέχρι τώρα πορεία του, δεν έχει προσωπικές εμπάθειες με κανέναν και όλες τους οι ενέργειες έχουν γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων ώστε σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση να λαμβάνονται αποφάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς του δημότες.

Για το Δ.Σ

             Ο  Πρόεδρος                                        Ο . Γεν.Γραμματέας

          Πέτρος Πετρίδης                               Αλέξανδρος Κρητικόπουλος

 

 

oey 001
oey 002

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Τηλ.: 23923 30090

Fax: 23920 21119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sedth.gr

Περαία 14-7-2015

Αρ. πρωτ.: 43

 

 

 

ΠΡΟΣ:

 
  1. Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Ι. Μαυρομάτη
  2. Γ. Γ. Δ. Θερμαϊκού, κ. Θ. Χ"Ιωαννίδη
  3. Αντιδημάρχους Δ. Θερμαϊκού
  4. Διευθυντές Δ. Θερμαϊκού
  5. Προϊσταμένους Τμημάτων Δ. Θερμαϊκού
  6. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

 

Θέμα: Κατάρτιση νέου Ο.Ε.Υ. του Δήμου Θερμαϊκού

 

 

Αντιμέτωποι με μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, εξαιτίας των ακόλουθων εγγράφων: 

  1. Το με ημερομηνία  13-07-2015 έγγραφο του Γεν. Γραμματέα

και

  1. Την με αριθμό 306/2015  και αριθμό πρωτοκόλλου 16754/13-07-2015 απόφαση Δημάρχου Θερμαϊκού,

που αφορούν στη σύσταση της επιτροπής για την κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ. του Δήμου Θερμαϊκού. Στην προαναφερόμενη επιτροπή δεν μετέχει εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, κάτι που είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου στο γραφείο του  Γ.Γ. στις 5  Μαρτίου 2015.

Παρατίθεται ο διάλογος όπως είχε διεξαχθεί αυτολεξεί :

Γεν. Γραμματέας Δήμου: "Θα συστήσουμε ομάδα έργου για τον Ο.Ε.Υ."

Πρόεδρος  Συλλόγου: "Φυσικά θα μετέχει και ένα μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων, όπως είχε γίνει και κατά την κατάρτιση του προηγούμενου Ο.Ε.Υ...."

Γεν. Γραμματέας  Δήμου: "Αν θέλετε πείτε μου τώρα το μέλος"

Πρόεδρος Συλλόγου: "... ως είθισται"

Γεν. Γραμματέας Δήμου:  "Δεν διαφωνώ καθόλου"

  1. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 16710/13-07-2015 έγγραφο του Γ.Γ.  του Δήμου, με παραλήπτη, μεταξύ των άλλων, και τον Σύλλογο Εργαζομένων. Με το έγγραφο αυτό, που κοινοποιήθηκε στο σύλλογο στις 14:00 της 13ης Ιουλίου 2015 και δίνοντας προθεσμία απάντησης μόλις τριών ημερών, μία εκ των οποίων ήταν ημέρα απεργιακής κινητοποίησης (Τετάρτη 15-7-2015) ζητούσε από το Σύλλογο να καταθέσει  εγγράφως τις απόψεις και τις προτάσεις του για τον νέο Ο.Ε.Υ., προκειμένου να τις λάβει υπόψη της η αρμόδια επιτροπή.

Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η κατάρτιση νέου Ο.Ε.Υ. είναι πολυσύνθετη και πολυδιάστατη διαδικασία και σαφώς τρείς ημέρες, οι εξής δύο, δεν επαρκούν σε ένα συλλογικό όργανο  προκειμένου να μελετήσει, να οργανώσει και να καταθέσει προτάσεις . Επισημαίνοντας την αθέτηση της μεταξύ μας συμφωνίας, συμπεραίνουμε ότι ο Γ. Γ. είτε απευθύνεται στο Σύλλογο για να κρατήσει τα προσχήματα της δήθεν καλής συνεργασίας, είτε αγνοεί  το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να κατατεθούν αξιόπιστες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για μια τόσο σοβαρή διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας είναι καθοριστικό για την λειτουργία του Δήμου.

Υπάρχει, βέβαια, και το ενδεχόμενο να εννοεί τροποποίηση του υπάρχοντος Ο.Ε.Υ., κάτι που δεν προκύπτει από τα προαναφερόμενα έγγραφα, και σ' αυτήν την περίπτωση πρέπει να μας δοθούν διευκρινίσεις.

Και αναρωτιόμαστε:

Πόσο χρόνο χρειάστηκε ο ίδιος για να εργαστεί για τον Ο.Ε.Υ.; Μήπως από τη γένεση της ιδέας και την ανακοίνωσή της στο Δ.Σ. του Συλλόγου στις 5-3-2015; Δηλαδή τουλάχιστον 4 μήνες; Αν η απάντηση είναι καταφατική, προς τι αυτή η βιασύνη;

Επίσης ενώ έχουν συμπεριληφθεί στην επιτροπή  κατάρτισης του νέου Ο.Ε.Υ. οι προϊστάμενοι  Δ/νσεων και οι αντιδήμαρχοι , ζητάει, όλως παραδόξως, να καταθέσουν και αυτοί τις απόψεις  τους, ενώ θα έχουν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους κατά τις συνεδριάσεις της επιτροπής να τις καταθέσουν και να τις αναλύσουν.

Επιπρόσθετα  οι αντιδήμαρχοι, ως μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής  θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν για το θέμα του νέου Ο.Ε.Υ. και στην συνεδρίαση  αυτού του οργάνου για να εισηγηθούν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως προς τη διαδικασία, επικαλούμενοι την προηγούμενη εμπειρία μας, σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να οριστεί  ο Πρόεδρος της επιτροπής, η Γραμματέας αυτής και να περιγραφεί συνοπτικά η λειτουργία της ως προς τον τρόπο πρόσκλησης των μελών, το χρόνο γνωστοποίησης των συνεδριάσεων και οπωσδήποτε την τήρηση πρακτικών και τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, κρίνουμε απαραίτητο να αλλάξει η απόφαση για την σύσταση  της επιτροπής ώστε να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά και υπάλληλοι που δεν κατέχουν θέσεις ευθύνης, δεδομένου ότι έτσι εξασφαλίζεται η αμεροληψία στη λήψη των αποφάσεων οι οποίες επηρεάζουν άμεσα το εργασιακό τους μέλλον. Κατόπιν της παραπάνω αλλαγής είναι επιβεβλημένο να δοθεί επαρκής χρόνος σε όσους ζητηθεί να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις της διοίκησης.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Γ. Γ. Γραμματέας

 

Πέτρος Πετρίδης       Αλέξανδρος Κρητικόπουλος