Εκτύπωση

simapoeota

          Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου  2015

          Αριθμ. Πρωτ.: 1268

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ «ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ»

…Και η πολιτική των μνημονίων, της σκληρής λιτότητας και των «βάρβαρων» μέτρων συνεχίζεται σε μία ήδη διαλυμένη κοινωνία.

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. η οποία «ξεσήκωνε» το λαό για το μεγάλο «ΟΧΙ» ενάντια στις επιταγές των τοκογλύφων-δανειστών, λίγους μήνες μετά, με εντυπωσιακή ευλάβεια και υπακοή φέρνει το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων με ορίζοντα ψήφισης την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.

Στα προαπαιτούμενα συμπεριλαμβάνεται και η ψήφιση του «Νέου Μισθολογίου» που θα εφαρμοστεί για όλους τους εργαζόμενους από 1 Ιανουαρίου 2016. Έρχεται μάλιστα να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος κάτι για το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν είχαν οι ίδιοι καταγγείλει ως περιορισμό της Δημοκρατίας και υποτέλεια στους ξένους δανειστές. Συνεχίζουν με την ίδια σκληρότητα την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων που ξεκίνησε με την υπογραφή του Ν.4024/2011.

Η επί αορίστου πλέον πολιτική μισθολογικής λιτότητας, η υπερφολόγηση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η πλήρης αποδοχή του «δυσθεώρητου, επαχθούς και επονείδιστου χρέους» είναι η πολιτική απόδειξη πως η νέα κυβέρνηση βαδίζει στο μονοπάτι της «νεοφιλελεύθερης» σχολής αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα.

Το νέο μισθολόγιο κινείται στην λογική της μείωσης του μισθολογικού κόστους που επιβάλλει και το Μνημόνιο 3. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο προβλέπει νέες μισθολογικές απώλειες για τους εργαζόμενους που ας σημειωθεί προστίθενται σε εκείνες του Ν.4024/2011. Όχι μόνο δεν έρχεται να αποκαταστήσει αδικίες, αντίθετα «μονιμοποιεί» το μισθολογικό πάγωμα τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ακυρώνονται εν τη γεννήσει τους έτσι οι όποιες ελπίδες από το «ξεπάγωμα» των μισθών που ίσχυαν μέχρι το τέλος του 2016.

Διαπιστώνουμε πλέον με βεβαιότητα πως και η νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. πορεύεται στον κατήφορο που χάραξαν οι προκάτοχοί τους!!!

Κανένας εργαζόμενος στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για το εάν θα υποστεί μείωση μισθού, μείωση δικαιωμάτων σε όφελος των εργοδοτών, του κεφαλαίου, των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων!!! Με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο καταργείται κάθε πιθανότητα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. για μισθολογικά θέματα εξισώνοντας προς τα κάτω όλους τους μισθούς.

Όπως ακριβώς το 2011, έτσι ακριβώς και σήμερα η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης κινείται  στην κατεύθυνση πως δεν θα υπάρξει μείωση μισθών. Η σκληρή αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ακολουθώντας τον μισθολογικό κατήφορο των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα έχασαν περισσότερους από 6 μισθούς ανά έτος χωρίς να συνυπολογισθούν περικοπές επιδομάτων και η τεράστια φοροεπιβάρυνση.

Κανείς εργαζόμενος δεν δικαιούται να μην γνωρίζει!!! Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να ελπίζει για μισθολογική εξέλιξη, πόσο μάλλον σε αυξήσεις όπως  τεχνηέντως      με την συνδρομή των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε. κάποια διαρρέουν.

Οι «μνηστήρες» της πολιτικής των μνημονίων, παλαιών και νέων πλέον δεν μπορούν ούτε να κρυφτούν ούτε να ξεγελάσουν κανέναν.

Η απαγόρευση των προσλήψεων, οι αθρόες ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών, οι συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ιδιαίτερα στην κερδοφόρα για «κάποιους» διαχείριση των απορριμμάτων, η προώθηση της ανταποδοτικής ασφάλισης σε βάρος της Κοινωνικής, το «μαχαίρι» στις συντάξεις είναι εδώ για να μας θυμίσουν πως ουσιαστικά τίποτε δεν άλλαξε!!!

Καλούμε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015, να προχωρήσουν άμεσα σε Καταλήψεις, Γενικές Συνελεύσεις και Ενημερωτικές Συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας, προκειμένου άμεσα να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι αλλά και να εκφραστεί η ενεργή αντίδραση των εργαζομένων στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που μεθοδεύεται να ψηφιστεί με την μορφή του κατεπείγοντος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Κοραή. Θα ακολουθήσει πορεία των Συνδικάτων στην Βουλή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ

ΑΜΕΣΑ ΑΚΩΛΥΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος                             Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                Γιάννης Τσούνης