Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ              Περαία 17/02/2016

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                       Αρ. Πρωτ.: 10

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.            ΠΡΟΣ:1. Δήμαρχο Θερμαϊκού
www.sedth.gr                                  κ.Γ.Μαυρομάτη
                                                       2. Γεν.Γρ. Δ.Θερμαϊκού
                                                       κ.Θ.Χατζηϊωαννίδη
                                                       3. Πρόεδρο Δ.Σ.
                                                       κ. Σπ. Αδαμίδη
                                                       4. Δ/ντρια Διοικητικώ
                                                       Υπηρεσιών
                                                       5. Τμ/ρχη Ανθρώπινου
                                                       Δυναμικού 
και Διοικητικής
                                                       Μέριμνας




Θέμα: Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού
ΠΕ και ΤΕ έτους 2016



Με την εγκ.4/οικ.2395/26.01.2016 του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α , καλούνται οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού (συμπεριλαμβανομένων των ΝΠΔΔ, Δημοτικών Ιδρυμάτων και Συνδέσμων ΟΤΑ) να αποστείλουν στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. μέχρι και τις 29.02.2016 μέσω των οικείων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πίνακα με τα αιτήματά τους, για τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε εξειδικευμένο τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας. Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.3584/2007, «Οι Ο.Τ.Α. μετά από απόφαση του συλλογικού οργάνου διοίκησης αποφασίζουν για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, μετά από γνώμη των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων.»

Η πρόταση-γνώμη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ για το έτος 2016 είναι με βάσει τις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις στο ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) η παρακάτω:


Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΗ
1 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2
2 ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
3 ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
4 ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3
5 ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1
6 ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ/ΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
7 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1
8 ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
9 ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ Ο.Τ.Α. 1
10 ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1
11 ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 1
12 ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ 1
13 ΤΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 1
ΣΥΝΟΛΟ: 16

Οι θέσεις ειδικοτήτων/κλάδων Διοικητικού-Οικονομικού είναι απαραίτητες γιατί είναι

πασιφανής η υποστελέχωση και δυσλειτουργία του Γραφείου Μισθοδοσίας και του Γραφείου Προμηθειών και Υπηρεσιών της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Οι θέσεις που αφορούν ειδικότητες/κλάδους Μηχανικών και αποφοίτων Τ.Ε.Ι. προτείνονται λαμβανομένου υπόψη του ισχύοντος Ο.Ε.Υ. όπου προβλέπεται η δημιουργία Τμήματος Πολεοδομίας και του γεγονότος της συνεχούς επίκλησης της έλλειψης προσωπικού για την ανάθεση μελετών σε ιδιώτες.

Για τη θέση του Μηχανικού αυτοκινήτων είναι αυτονόητη και πασιφανής η έλλειψη για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης & Συντήρησης Οχημάτων.

Για τη θέση Διοίκησης Μονάδων Ο.Τ.Α. είναι απαραίτητη αφού η συγκεκριμένη Σχολή παράγει στελέχη με εξειδικευμένη γνώση για τη Διοίκηση των Ο.Τ.Α.

Για τη θέση Κοινωνικών λειτουργών είναι επιτακτική η πλήρωση της θέσης λόγω της οικονομικής κρίσης, της συνεχώς αυξανόμενης μεταβίβασης αντίστοιχων αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση στους Ο.Τ.Α. και της ελλιπούς στελέχωσης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Για τη θέση Διεκπεραίωσης Πολιτών είναι απαραίτητη η στελέχωση μιας υπηρεσίας αιχμής στην οποία συνεχώς ανατίθενται καινούργιες αρμοδιότητες και είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των δημοτών.

Για τις θέσεις της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών και τη θέση Διεκπεραίωσης Πολιτών δεν ζητήθηκε η γνώμη των υπηρεσιών.

Η δαπάνη μισθοδοσίας των τυχόν επιπλέον θέσεων προσωπικού που προτείνει ο Σύλλογος είναι σίγουρο ότι θα είναι μικρότερη από τη μείωση των δαπανών που θα προκύψει από τη μη ανάθεση μελετών σε ιδιώτες και των οικονομιών κλίμακος εξαιτίας της καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Το παρόν παρακαλούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σπύρο Αδαμίδη να το διανείμει στους Δημοτικούς Συμβούλους και να το αναγνώσει κατά την συζήτηση του σχετικού θέματος στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                        Η Αν. Γενική Γραμματέας

       Πέτρος Πετρίδης                      Ηλέκτρα Κουπατσιάρη