ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                  Περαία 19/02/2016

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                           Αρ. Πρωτ.: 12

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                      

www.sedth.gr                        ΠΡΟΣ:1. Δήμαρχο Θερμαϊκού 
                                                      
κ.Γ.Μαυρομάτη
                                                      2. Πρόεδρο Δ.Σ.
                                                      κ. Σπ. Αδαμίδη
                                                      3. Γεν.Γρ. Δ.Θερμαϊκού
                                                      κ.Θ.Χατζηϊωαννίδη
                                                      4. Αντιδημάρχους
                                                      5. Δημοτικούς Συμβούλους


Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα «Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ έτους 2016»

          Για το θέμα του προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ έτους 2016 και την σχετική συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. κρίνει σκόπιμο να επισημάνει τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων:

          Α) Οι πραγματικές ανάγκες του Δήμου σε υπαλλήλους των συγκεκριμένων κατηγοριών, από τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), είναι αυτές που αναφέρθηκαν στο έγγραφο του Συλλόγου και αυτές περίπου θα πρότειναν και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών, αν δεν γινόταν εκ μέρους  της Διοίκησης προκαθορισμός του αριθμού των θέσεων κάθε Διεύθυνσης με την επίκληση της οικονομικής στενότητας. Ο Σύλλογος έκανε την πρόταση για να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες, αλλά και για να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο μια γνώση σχεδόν του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, ώστε αυτό να καθορίσει όπως προβλέπεται την ιεράρχηση των αναγκαιοτήτων.

          Β) Ο Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μέχρι τις 14.30΄της 17ης Φεβρουαρίου δεν είχε ερωτηθεί όπως διαβεβαίωσε τηλεφωνικά 3 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Mόλις παρελήφθη από την Διοίκηση το έγγραφο του Συλλόγου του ζητήθηκε να ετοιμάσει εισήγηση για μία θέση, λόγω έλλειψης πιστώσεων. Τότε ανακαλύφθηκε από τη Διοίκηση, μετά το έγγραφο του Συλλόγου η ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων στην Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών. Άρα ο Σύλλογος και ήξερε και είναι ενημερωμένος για το ποιες είναι οι κενές οργανικές θέσεις και ενημερώνουμε την Διοίκηση ότι κενή οργανική θέση υπάρχει και στην Διεύθυνση των Κ.Ε.Π., αλλά εκ παραδρομής καταγράφηκε ως ΤΕ αντί του σωστού ως ΠΕ.

          Γ) Όσον αφορά την στελέχωση της Υπηρεσίας της Πολεοδομίας από έμπειρο προσωπικό με μετάταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 παρ.4 του κεφαλαίου Β΄ του Ν.4354/2015 (ΦΕΚ 176/τ.Α΄/16.12.2015) από 1.1.2016 σε περίπτωση μετάταξης ή μεταφοράς του υπαλλήλου σε άλλο φορέα, η προσωπική διαφορά του παρόντος άρθρου παύει να καταβάλλεται. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η υποχρεωτική μετάταξη ή μεταφορά του υπαλλήλου σε άλλο φορέα, λόγω συνολικής ή μερικής μεταφοράς ή κατάργησης της Υπηρεσίας του ή στο πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων, όπως αυτή καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, οπότε η εν λόγω προσωπική διαφορά εξακολουθεί να καταβάλλεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1. Είναι σίγουρο μετά την ισχύ αυτής της διάταξης ότι θα θελήσουν να μεταταχθούν τα έμπειρα στελέχη αφού είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουν μείωση των αποδοχών τους κατά το ποσό της προσωπικής τους διαφοράς που ανέρχεται στο ποσό των 200 έως 300 ευρώ περίπου;

Δ) Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.3584/2007, «Οι Ο.Τ.Α. μετά από απόφαση του συλλογικού οργάνου διοίκησης αποφασίζουν για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, μετά από γνώμη των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων.» και όταν υπέπεσε στην αντίληψή του την 17η Φεβρουαρίου, ότι ετοιμαζόταν εισήγηση εκείνη την μέρα, για να συζητηθεί το θέμα ως έκτακτο στο Δ.Σ. που συνεδρίαζε το απόγευμα πρόλαβε να ετοιμάσει και την δική του πρόταση.

                                                                       

Ο  Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

       Πέτρος Πετρίδης              Αλέξανδρος Κρητικόπουλος

   
  12.12.2018 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com