ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

simapoeota

 

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2016

Αριθμ. Πρωτ.: 1113

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - 8.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στον Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στην αυθαιρεσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Προέδρου του κ. Μιχάλη Γεράνη, να μην προχωρήσουν στην παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον Σύνδεσμο όπως ορίζει το άρθρο 16 του Ν.4429/2016.

Η πρόθεση της μη παράτασης των συμβάσεων όπως ο Νόμος ορίζει, θα ρίξει στον καιάδα της ανεργίας 177 εργαζόμενους του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρική Μακεδονίας, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να δώσει την διαχείριση των αποβλήτων με την διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει ως παράνομη και αυταρχική την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης και του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου να προχωρήσει στην επιλεκτική παράταση των συμβάσεων, δεδομένου ότι ο Νόμος ορίζει σαφέστατα ότι όλες οι συμβάσεις «παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31-12-2017 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Η εφαρμογή της νομοθεσίας alacart τόσο από την Διοίκηση του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από ορισμένους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στόχο έχουν την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Καλούμε την Διοίκηση του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο να προχωρήσουν στην παράταση όλων των συμβάσεων, όπως ορίζει και ο Νόμος και να αφήσουν τις προσχηματικές δικαιολογίες για δήθεν αδυναμία πληρωμής.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων βγαίνει από τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία ποτέ δεν μείωσαν παρά της σημαντικής μείωσης του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών που επήλθε από την δραματική μείωση των μισθών των εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουμε αμείωτα τον αγώνα για να διαφυλάξουμε τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα στην Διαχείριση των Απορριμμάτων και στις υπηρεσίες των Δήμων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία, απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κάλυψη των τεράστιων αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                         Βασίλης Πετρόπουλος

   
  25.06.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa