ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΦΙΣΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 28 12 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30

έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

για όλο το νομό Θεσσαλονίκης

 

 

simapoeota

        Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2016

        Αριθμ. Πρωτ.: 1137

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – 7.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους Ο.Τ.Α.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Πανελλαδική Στάση Εργασίας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).

Με την κινητοποίηση αυτή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζουν την αντίδραση τους στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό που δείχνει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. απέναντι στους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» και ειδικά η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ενώ υποτίθεται ότι θα προωθούνταν νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των δεδουλευμένων, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά βρίσκεται στον «αέρα» η όποια πολιτική επίλυση του προβλήματος αφήνοντας η συγκυβέρνηση ως μόνη λύση στους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Μια επιλογή που απαιτεί χρήμα, χρόνο και τα αποτελέσματα της είναι αμφιβόλου αποτελέσματος τη στιγμή που οι συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» είναι εκτεθειμένοι. Το φαινόμενο Δήμοι να τους αφήνουν απλήρωτους εξαπλώνεται ταχύτατα, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας κάνουν «μαύρες» γιορτές, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αμέσως μετά. Μπροστά στην αβεβαιότητα πολλοί είναι αυτοί που καταθέτουν τα όποια χρήματα τους στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και την μη απόλυσή τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», υπερασπίζεται το δικαίωμα τους στη μόνιμη εργασία και απαιτεί να μην γίνει καμία απόλυση. Καλεί δε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει δυναμικά την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει εγκαίρως κάθε εργασία που προσφέρεται, καθώς και το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία στηρίζοντας τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες λύσεις. Απορρίπτουν τη λογική του «έχω την πολιτική βούληση» αλλά δεν με «αφήνουν» και ζητούν να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Η κοροϊδία από μία συγκυβέρνηση που δήθεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες αλλά δεν κάνει τίποτα για να τις δείξει εκεί όταν απαιτείται δεν θα περάσει.  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 


 

simapoeota

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2016

Αριθμ. Πρωτ.: 1132

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - 7.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στους Ο.Τ.Α.

Δύο μόλις ημέρες μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, όπου τέθηκαν τα ζητήματα της πληρωμής των συμβασιούχων - «παρατασιούχων» αλλά και του ορίου των 24 μηνών που θέτει ως ανώτερο χρόνο υπηρεσίας η με αριθμό 105/2016 απόφαση του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η ασάφεια, η έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης και η ανασφάλεια στους εργαζόμενους δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στις Υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας.

Το φαινόμενο Δήμοι να αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους «παρατασιούχους» εξαπλώνεται ως μολυσματική ασθένεια, ενώ η όποια «πιθανή» νομοθετική παρέμβαση παραπέμπεται για μετά τις γιορτές. Κάποιοι όμως δεν θα κάνουν γιορτές. Ήδη, χιλιάδες εργαζόμενοι μπροστά στην αβεβαιότητα που επικρατεί τρέχουν στα Δικηγορικά Γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και την μη απόλυσή τους.

Μεθοδικά και σταθερά η κυβέρνηση αντί να δώσει σαφείς και άμεσες λύσεις ουσιαστικά δίνει στους εργαζόμενους ως μόνη διέξοδο τον δικαστικό δρόμο πριμοδοτώντας για μια ακόμη φορά, όπως γινόταν και στο παρελθόν τα Δικηγορικά Γραφεία.

Είναι επίσης απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και μη θεσμικό η πολιτεία αντί υπεύθυνα να συζητά, να απαντά, να ενημερώνει τους θεσμικούς εκπροσώπους των εργαζομένων για ζητήματα που κατ’ επανάληψη έχουν θέσει, να επιδίδεται σε «συνδικαλιστικού τύπου» υπονομευτικά τερτίπια προσπαθώντας ρουσφετολογικά να παραπλανήσουν προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά και κομματικά οφέλη.

Ας μην ξεχνούν πως σήμερα κυβερνούν και ασκούν Διοίκηση και όχι συνδικαλισμό.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο στην συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που πραγματοποιήθηκε την ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη και ενώ τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν πάγια αιτήματα της Ομοσπονδίας όπως η μη άσκηση των ένδικων μέσων, η επίλυση αναδρομικά της καταβολής των υπερωριών που παρασχέθηκαν πριν την εγκριτική απόφαση κάθε έτους και η μεταφορά του προσωπικού σε ενδεχόμενο κατάργησης Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων να μην υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τη στιγμή που ήταν κοινό μυστικό (στους ενδοκυβερνητικούς) πως είχαν ήδη δρομολογηθεί σχετικές τροπολογίες.

Πρακτική που δείχνει πως στόχος δεν είναι η θεσμική συνεργασία αλλά η συνδικαλιστική υπονόμευση των εκπροσώπων των εργαζομένων. Θυμίζουμε μόνο πως και οι τρεις διατάξεις που κατατέθηκαν είχαν συμπεριληφθεί στο «Πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α με την πρώην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαιτώντας άμεσα να δοθούν λύσεις και προκειμένου κανείς εργαζόμενος να μην μείνει απλήρωτος, να μην οδηγηθεί στην απόλυση, αλλά και για να μπει ένα τέλος στο «ντόμινο» μη παράτασης συμβάσεων πέρα των 24 μηνών, αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Βασ. Σοφίας 15).

Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν δυναμικά την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει εγκαίρως εργασία που παρασχέθηκε καθώς και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και να τελειώσει η ομηρία των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες. Η λογική του «έχω την πολιτική βούληση» αλλά δεν με «αφήνουν» είναι ένα μπαλάκι ευθυνών που δεν αφορά τους εργαζόμενους που δίνουν ένα καθημερινό αγώνα επιβίωσης… Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν θα περάσει!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – «ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ»

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                              Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                   Γιάννης Τσούνης

   
  25.06.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa