Εκτύπωση
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
ΚΑΙ
ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ
 

simapoeota             Αθήνα, 16 Μαίου 2017

        Αριθμ. Πρωτ.:412

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

Ολομέτωπη επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους της, συνιστά η πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου Μνημονίου η Συγκυβέρνηση καθ' υπαγόρευση της Τρόικας.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, μειώσεις φοροαπαλλαγών, κατάργηση του επιδόματος Β.Α.Ε.  ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, αναστολή συλλογικών διαπραγματεύσεων, πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και πολλά ακόμη δυσβάσταχτα μέτρα προβλέπει το νέο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή, κύμα ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων που οδηγεί σε λειτουργική ασφυξία και σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών.

Καθόλου τυχαία δεν είναι και η χρονική στιγμή που διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία με βάση τα δημοσιεύματα οδηγεί στο δρόμο 15.000 συμβασιούχους των Δήμων, που είναι αναγκαίοι για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας. Έωλες υποσχέσεις και σκόπιμος αποπροσανατολισμός των εργαζομένων αποτελούσαν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης πως οι Νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν την άτυπη έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί ταφόπλακα τόσο για το εργασιακό τους μέλλον όσο και για τις Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Στην ίδια λογική της απαξίωσης και της αποδόμησης των Ο.Τ.Α. κινείται και η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας  κ. Κώστα  Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνήπιων στα νηπιαγωγεία. Απόφαση που θα οδηγήσει σε κλείσιμο δομών των Δήμων και θα θέσει άνευ αντικειμένου χιλιάδες εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών που ανήκουν στο παιδαγωγικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. Εργαζόμενοι που είτε δουλεύουν ως τακτικό προσωπικό, είτε μέσω ΕΣΠΑ για πολλά χρόνια στους Δήμους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της απόλυσης.

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε σήμερα 16 Μαΐου 2017 κατέληξε στα εξής :

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε:

  1. Την ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 και 19 ΜΑΪΟΥ 2017 όλοι οι Σύλλογοι μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις για την ενημέρωση του συνόλου των εργαζομένων και λήψη αποφάσεων.
  2. Προκηρύσσει ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 και 21 ΜΑΪΟΥ 2017.
  3. Προκηρύσσει 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ,  22 και 23 ΜΑΪΟΥ 2017.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

Απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων που αποδέχθηκαν οι τελευταίες Ελληνικές Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούμε να αντιτάξουμε ένα αποφασιστικό, αγωνιστικό, ενωτικό μέτωπο.

Απέναντι  στις απολύσεις,  τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, με μια φωνή διεκδικούμε ένα  ανθρώπινο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

 Ο Πρόεδρος                                      Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                         Γιάννης Τσούνης