ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 17:30  μ.μ. όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα θέματα της Τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών Δήμου Θερμαϊκού και της νέας ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη.

 

Σκοπός της παράστασής μας, όπως αποφασίστηκε και στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 20 Ιουνίου 2017, είναι διττός:

  1. Να διεκδικήσουμε την πρόσληψη περισσότερων μόνιμων υπαλλήλων  στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εν λόγω υπηρεσίας, έτσι όπως καταγράφηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει με ίδια μέσα, χωρίς τη συμμετοχή εργολάβου όπως προβλέπεται στην σχετική νομοθεσία (άρθρο 24 του N.4479/2017).

Η Διοίκηση προτείνει την σύσταση 39 νέων θέσεων στον υπό τροποποίηση ΟΕΥ του Δήμου, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία με έγγραφό της στις 4 Ιουλίου 2017  πρότεινε τη σύσταση 80 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.Θεωρούμε προφανές ότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου μπορεί να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη εργαζομένων στις προτεινόμενες από τη Διεύθυνση θέσεις, αν εγκαταλειφθεί το σενάριο της νέας ανάθεσης και ο σχετικός προϋπολογισμός της αντίστοιχης μελέτης ανάθεσης χρησιμοποιηθεί για τη μισθοδοσία του νέου προσωπικού, για τη συντήρηση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού και για την προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή, από τη μέχρι σήμερα στάση της, φαίνεται ότι έχει άλλες προτεραιότητες. Να διαθέσει τα χρήματα των δημοτών στον ιδιώτη εργολάβο. Προφανώς πιστεύει ότι όλοι, ή έστω οι περισσότεροι δημότες είναι πολύ ικανοποιημένοι απολαμβάνοντας τις πολύ κακές υπηρεσίες καθαριότητας  τις οποίες πληρώνουν αδρά μέσω των πολύ ακριβών δημοτικών τελών.

  1. Να ματαιώσουμε την, μεθοδευμένη από τη Διοίκηση,  νέα ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών καθαριότητας.

Η νέα μελέτη ανάθεσης προϋπολογίστηκε στο «ευτελές» ποσό των 3.043.158,40 €, για 24μηνη διάρκεια παροχής υπηρεσιών.

Δηλαδή μέχρι τη λήξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής.

Της ίδιας Δημοτικής Αρχής που προεκλογικά υποσχόταν και διαβεβαίωνε ότι όλες οι Υπηρεσίες θα ασκούνται από το Δήμο.

Της ίδιας Δημοτικής Αρχής που κατά την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία αλλά και στην προτεινόμενη, για την ίδια υπηρεσία, προέτασσε και προτάσσει το επιχείρημα ότι υπάρχει όρος στην μελέτη, βάσει του οποίου μόλις μπορέσει ο Δήμος να ασκήσει με ίδια μέσα τις προς ανάθεση υπηρεσίες θα έδιωχνε τον εργολάβο.

Ωστόσο, αυτή η Δημοτική Αρχή όλο το διετές διάστημα παροχής υπηρεσιών από τον σημερινό εργολάβο καθαριότητας, δεν προέβη σε καμία κίνηση για να επιτύχει τις παραπάνω υποσχέσεις. Ούτε έστω έθεσε τις βάσεις για να επιτευχθούν οι προαναγγελλόμενοι στόχοι.

Αντίθετα έκανε τα στραβά μάτια στην αντισυμβατική συμπεριφορά του εργολάβου (αποκομιδή με λιγότερα απορριμματοφόρα από οσα προέβλεπε η σύμβαση, ανύπαρκτο πλύσιμο κάδων, πλημμελής καθαριότητα στις περιοχές ανάθεσης υπηρεσιών, επιλεκτική αποκομιδή απορριμμάτων από τις εύκολες περιοχές  κ.λ.π.). Και το κυριότερο, σήμερα, κατά παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, όπου προβλέπεται ότι : «Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών παρέχουν τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα με ίδια μέσα»προβαίνει σε έγκριση λιγότερων από τις απαιτούμενες γι’ αυτό το σκοπό θέσεις στον υπό τροποποίηση ΟΕΥ και ταυτόχρονα θέτει θέμα νέας ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη, προβάλλοντας την αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών με ίδια μέσα! Αλήθεια πώς τεκμηριώνεται η εν λόγω αδυναμία; Και το χειρότερο, μετά τη λήξη της νέας ανάθεσης, αν αυτή ευοδωθεί, και μετά την ολοκλήρωση των νέων προσλήψεων , αν αυτές περιοριστούν στις προτάσεις της διοίκησης, πώς θα γίνεται η καθαριότητα του Δήμου, δεδομένης της ισχύουσας νομοθεσίας; Με νέους συμβασιούχους;

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τις Συλλογικότητες, τους Ενεργούς Πολίτες να δώσουν το παρόν στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο για να αποτρέψουμε το νέο «ειδεχθές» οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό έγκλημα εις βάρος μας.

Το Δ.Σ

   
  23.05.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa