ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

simapoeota

           Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

 

           Αριθμ. Πρωτ.: 726

 

                                       Προς:

                                1.Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής
                                Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                Γενικό Γραμματέα
                               κ. Ανδρέα Νεφελούδη
                               Σταδίου 29
                               101 10 – Αθήνα
                                2.Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής
                                Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)
                                Ειδικό Γραμματέα
                               κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο
                               Δραγατσανίου 8
                               101 10 – Αθήνα

                                                                                           

Όπως σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν, παρά τον διαρκώς αυξανόμενο φόρο αίματος που «πληρώνουν» οι εργαζόμενοι στους Δήμους και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαριότητας χάνοντας ακόμα και την ζωή τους την ώρα της εργασίας, η πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών έχοντας προφανώς αξιολογήσει σαν αναλώσιμους τους εργαζόμενους, αδιαφορούν ή θεωρούν πολυτέλεια την τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων όπως και την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών στους χώρους εργασίας.

 

Επειδή όμως κανένας δεν μπορεί να παίζει με την ζωή, Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), στις περιπτώσεις εκείνες που αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παίζουν κορώνα-γράμματα τις ζωές των εργαζομένων.

Υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων, για παράδειγμα στο Δήμο Λαμιέων, όπου εκεί η Δημοτική Αρχή, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» και αντίθετα με τους όρους και τον Κανονισμό Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ. τους απασχολεί στην αποκομιδή απορριμμάτων με απορριμματοφόρο.

Δεν υπάρχει Γιατρός Εργασίας (Γ.Ε.) και Τεχνικός Ασφαλείας (Τ.Α.). Καταστρατηγεί την κοινή Υπουργική Απόφαση υπ΄ αριθμ.: 53361/2-10-2006 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 1503/11-1-2006), «Παροχή μέτρων προστασίας σε υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. και μέτρα προληπτικής ιατρικής» και δεν έχει χορηγήσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους εργαζόμενους, ενώ δεν προχωράει σε προληπτικές εξετάσεις και σε εμβολιασμό των εργαζομένων.

Με τα παραπάνω δεδομένα και επειδή υπάρχουν παρόμοιες καταγγελίες και για τον Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και για άλλους Δήμους, για τους οποίους θα ακολουθήσει νέα αναλυτική καταγγελία, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη άμεσων ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που προσπαθούν να μειώσουν την αξία της εργασίας και αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζομένων.

Αν θέλουμε όλοι να σταματήσει η επιτέλους να αυξάνεται η «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων-δυστυχημάτων, πρέπει και εσείς με την σειρά σας να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

 Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                                     Βασίλης Πετρόπουλος

 

 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

   
  15.04.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa