ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018.

  • ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.

  • 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ.

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΦΙΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 26 2 2018

 

 

simapoeota          Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2018

 

       Αριθμ. Πρωτ.: 203

           

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018- ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ-11.30 π.μ.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Θεανώ Φωτίου είχε σήμερα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το θέμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στη λογική του «αποφασίζω και διατάζω» παίζοντας με το εργασιακό μέλλον του Παιδαγωγικού και λοιπού προσωπικού των Παιδικών Σταθμών, το μέλλον των παιδιών και την αγωνία χιλιάδων γονέων. Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από την Κ.Ε.Δ.Ε., τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ. αλλά και την Δ.Ο.Ε.

Επιβεβαιώθηκε και σήμερα με έναν θρασύ και απαράδεκτο τρόπο από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ο εμπαιγμός και η αδιαφορία της κυβέρνησης για τον απόλυτα επιτυχημένο θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και ειδικά του προσωπικού αυτού που χρόνια τώρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, άρτια κατάρτιση και επαγγελματισμό προσφέρει τις υπηρεσίες του. Φαίνεται όμως, ότι στην κυβέρνηση προτεραιότητα έχουν τα συντεχνιακά παιχνίδια και οι σκοπιμότητες και όχι η επίλυση προβλημάτων για την βελτίωση της παρεχόμενων υπηρεσιών σε μία κοινωνία διαλυμένη από την μνημονιακή πολιτική.

Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, μετά από συζήτηση δύο (2) ωρών, και ενώ οι εργαζόμενοι αγωνιούν για τον μέλλον τους και οι γονείς για το αύριο των παιδιών τους, πρότεινε ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων να γίνει αφού πρώτα ψηφιστεί η διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία, ενώ την ίδια στιγμή ομολόγησε πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές καθώς και ότι τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε είναι «αμφισβητήσιμα»!!! Δηλαδή όχι μόνο «αποφασίζω και διατάζω», αλλά και «νομοθετώ και σας εμπαίζω...».

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, όχι μόνο επέμεινε στην διάταξη απαξίωσης και υποβάθμισης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, αλλά προκάλεσε ακόμη περισσότερο, αφού δεν συμφώνησε στην απόσυρση της λέξης «φροντίδα» από τον τίτλο της Σχολής Παιδαγωγών και εκδικητικά αντιπρότεινε η Σχολή να παραμείνει ως Τ.Ε.Ι. και να μην αναβαθμιστεί σε Α.Ε.Ι. Οι παρεμβάσεις του κ. Κώστα Γαβρόγλου είναι προφανές ότι έχουν συγκεκριμένη στόχευση και αυτή είναι να πληγεί ο Δημόσιος, Παιδαγωγικός και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Μετά το «μανιφέστο» του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δήλωσε κατηγορηματικά πώς δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε κανέναν προσχηματικό διάλογο κατόπιν εορτής και αποχώρησε από τη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους θέσεις και προτάσεις συνιστούν πρόκληση για τους εργαζόμενους, τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Η μόνη επιλογή λοιπόν που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα είναι των απεργιακών κινητοποιήσεων. Απέναντι σε μία πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που κωφεύει και συμπεριφέρεται αλαζονικά και αυταρχικά η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι αυτή του αγώνα.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 η κυβέρνηση φέρνει εσπευσμένα και σε μία συνεδρίαση προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. την ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί.

Στις περιπτώσεις εκείνες που οι αιρετοί λαμβάνουν απόφαση να μην κλείσουν τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για όλους τους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για την ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 διευκολύνοντας έτσι τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί με απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

Αποφάσισε επίσης να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη που υποβαθμίζει και απαξιώνει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και να διασφαλιστεί το δικαίωμα του Παιδαγωγικού και λοιπού προσωπικού στην εργασία, όπως και των γονέων να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο θεσμό.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

   
  30.09.2023 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa