ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                            ΠΕΡΑΙΑ, 15-06-2018
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                                                       Αρ.Πρωτ. :49/ 2018
τηλ: 2392330090
fax: 2392021119
email: sedth@yahoo.gr
www.sedth.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, στον συνάδελφο Ανδρέα Δουφεξή, υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού, ο οποίος ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, και δικάζεται στις 19 Ιουνίου 2018 στο Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (στον 1ο όροφο). Ο συνάδελφος κατηγορείται, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ότι:

 

  • Στις 16.08.2014 (ημέρα Σάββατο) και ώρα 19.00, συνέβη ατύχημα στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, στον οποίο τραυματίστηκε ένα παιδί, κατά την είσοδό του σε αυτόν, από πτώση της εξωτερικής καγκελόπορτας του σχολείου, η οποία παρέμενε ανοικτή, μετά από ΑΤΥΠΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ (!!!!!!!!!) του αύλειου χώρου.

Ο συνάδελφος θεωρείται υπαίτιος, παρά το ότι:

α) δεν προκύπτει από τις κείμενες διατάξεις ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,

β) δεν υπήρχε παραχώρηση του αύλειου χώρου σύμφωνα με τις νόμιμες προϋποθέσεις (φύλαξη, ασφάλεια χώρου) και τις νόμιμες διαδικασίες μέσω Σχολικών Επιτροπών,

γ) δεν υπήρχε καμία ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας ούτε για την «άτυπη» παραχώρηση του αύλειου χώρου ούτε για τον «βανδαλισμό» που υπέστη η εξώπορτα, προκειμένου, αν και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούσε αρμοδιότητά της, να προβεί εντέλει στην απλή επανατοποθέτηση της πόρτας που ήταν βγαλμένη από τους μεντεσέδες της,

δ) το ατύχημα έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση της εργασίας των μηχανικών, στην «εύκολη» παραπομπή σε δικαστικές και κατά συνέπεια και πειθαρχικές διώξεις. Καλούμε τις δικαστικές αρχές να κρίνουν βάσει των πραγματικών συνθηκών (περικοπή 65% των Κ.Α.Π., έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αναστολή προσλήψεων από το 2010) και όχι των ιδεατών, όπως αυτές περιγράφονται στον Δημοτικό Κώδικα, στον Καλλικράτη, στον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Kαταγγέλουμε το φαινόμενο που παρατηρείται, οι δικαστικές αρχές κατά την εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν συμβάντα, για τα οποία είναι υπόλογοι οι Ο.Τ.Α., να επιρρίπτουν ευθύνες σε υπαλλήλους. Είναι απορίας άξια αυτή η πρακτική, αφού οι αρμόδιοι καθ' ύλην αιρετοί είναι αυτοί που καθορίζουν το πλαίσιο αντιμετώπισης των θεμάτων, των προβλημάτων, των αιτημάτων και την σειρά προτεραιότητας αντιμετώπισής τους. Αυτοί είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και τις διευθύνουν για όσες από τις αρμοδιότητες τους έχει ανατεθεί η άσκησή τους.

Πιστεύουμε, ότι η επιβολή των ποινών, συνδέεται άμεσα με το «κυνήγι μαγισσών», στο οποίο έχουν επιδοθεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις, στην προσπάθειά τους να στιγματιστούν, να απαξιωθούν και να κατασυκοφαντηθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ως «επίορκοι», ώστε να οδηγηθούν σε αργία σύμφωνα με τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα και να γεμίσει η δεξαμενή των απολύσεων.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να σταματήσει επιτέλους η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Να αναλογιστούν τις πολλαπλές συνέπειες

ψυχολογικές, οικονομικές, υπηρεσιακές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε, να κηρύξει στάση εργασίας, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2018 από τις 10.00΄ π.μ. έως την λήξη του ωραρίου, έτσι ώστε να διευκολύνει την παρουσία των συναδέλφων στην εκδίκαση της υπόθεσης, ευελπιστώντας στην αθώωσή του.

 

Για το Δ.Σ.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ                                                             ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΡΜΠΑ

   
  16.04.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa