Εκτύπωση

 

 

simapoeota                                                                                Αθήνα, 5 Μαρτίου 2019

 

                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 184   

 

       

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρέμβαση μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  και με την συμμετοχή μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων και εργαζομένων του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, ματαιώθηκε η Συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού του Νομού Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που είχε προγραμματισθεί για τις 27 Φεβρουαρίου 2019, ήταν οι τροποποιήσεις των Ο.Ε.Υ. τεσσάρων (4) Δήμων και τριών (3) Ν.Π.Δ.Δ. Επιχειρήθηκε, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, να γίνουν παρεμβάσεις σε βάρος των εργαζομένων, αφού θα καταργούνταν θέσεις εργασίας και σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των Ο.Τ.Α, αφού θα εκχωρούνταν Υπηρεσίες σε Ιδιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, με την ματαίωση της Συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού του Νομού Θεσσαλονίκης, ανατράπηκαν τα σχέδια ανάθεσης σε Ιδιώτες Υπηρεσιών του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχει σαν αρμοδιότητα την διαχείριση των νεκροταφείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κι αυτό γιατί, στον νέο Ο.Ε.Υ., για τον οποίο θα εξέφραζε την άποψη του το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καταργούνται θέσεις ηλεκτρολόγου, υδραυλικού, χειριστών μηχανημάτων έργων, οδηγών, δενδροκηπουρών και δεν δημιουργούνται νέες με τις αναγκαίες ειδικότητες. Μεθοδεύονταν δηλαδή η απαξίωση του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης για να ανοίξει «παράθυρο» στους Ιδιώτες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι Σύλλογοι-Μέλη της παραμένουν προσηλωμένοι στον αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών και δεν πρόκειται να επιτρέψουν προεκλογικά και μετεκλογικά «τερτίπια» σε βάρος των εργαζομένων.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.