ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

 kmemdydas top

 

 

Θεσσαλονίκη, 14.02.2020

Αρ. Πρωτ. 35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 από τις 10 :00 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου

Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ KM εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση του, στους τρείς συνάδελφους Μηχανικούς του Δήμου Θερμαϊκού ενόψει της υπόθεσης που θα εκδικαστεί την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

 

Κατηγορούνται 7 υπάλληλοι (τρεις μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος και τέσσερεις συνάδελφοι υπάλληλοι του Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου του Δήμου Θερμαϊκού) για ενέργειες που δεν έγιναν το διάστημα, 17/6/2016 έως 29/5/2018 με αποτέλεσμα ο Δήμος Θερμαϊκού και το Αυτοτελές Λιμενικό Γραφείο του Δήμου, να έχουν υποστεί οικονομική βλάβη, από τη μη είσπραξη ανταποδοτικών τελών ελλιμενισμού στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Επιβατών.

Τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί την Ένωση Μηχανικών Δημοσίου είναι η Υποστελέχωση των Υπηρεσιών και τα παράλληλα καθήκοντα μεγάλης διάρκειας. Όλα αυτά μαζί με την έλλειψη υπηρεσιακών υποδομών και την συνεχή αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου δημιουργούν αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων.

Οι Δήμοι, από το 2011 έχουν αναλάβει πολλές αρμοδιότητες της Κεντρικής εξουσίας χωρίς να υπάρξει ανάλογη μεταβίβαση προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αντιθέτως υπήρξε σταδιακή μείωση αυτών, χωρίς πρόβλεψη αναπλήρωσης.

Καλούμε τις δικαστικές αρχές να εξετάζουν σε βάθος τις υποθέσεις και να κρίνουν βάσει των πραγματικών γεγονότων και των συνθηκών εργασίας μας. Μόνο τότε θα αντιληφθούν τις προσπάθειες των Μηχανικών που μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ποινικοποίηση της εργασίας των μηχανικών, στην «εύκολη» παραπομπή σε δικαστικές και κατά συνέπεια και σε πειθαρχικές διώξεις.

  • Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της εργασίας μας
  • Λέμε ΟΧΙ στις άδικες διώξεις υπαλλήλων για θέματα που δεν αποτελούν δική τους ευθύνη
  • Λέμε ΟΧΙ στην 'Αμυντική' άσκηση των καθηκόντων των μηχανικών εξαιτίας αυτής της κατάστασης
  • Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους μηχανικούς που εμπλέκονται άδικα σε δικαστικές και πειθαρχικές περιπέτειες

kmemdydas bottom

   
  18.07.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa