ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                 ΠΕΡΑΙΑ 15.07.2020

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                                                           Αρ. Πρωτ. : 49/2020

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sedth.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Από 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, μόλις ενημερώθηκε ότι στα θέματα της ημερησίας διάταξης της 28ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής περιλαμβάνονταν η «Έγκριση της ανάθεσης μέρους υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη σύμφωνα με την με αριθμό 6/2020 Μελέτη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης των υπηρεσιών» προϋπολογισμού 7.536.521,60 €, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, την συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημαρχείο και να ζητήσει την έκδοση ανακοίνωσης αλληλεγγύης και συμπαράστασης από την Π.Ο.Ε.—Ο.Τ.Α.

 

Με την νέα εκχώρηση προβλέπεται η ανάθεση σχεδόν του συνόλου των εργασιών αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης αστικών απορριμμάτων ενώ η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι η αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων ανήκει στην αρμοδιότητα εκάστου Δήμου, οι δε σχετικές εργασίες πρέπει, κατ’ αρχήν, να εκτελούνται από το προσωπικό και τα μέσα των αρμόδιων προς τούτο δημοτικών υπηρεσιών. Ανάθεση συγκεκριμένων υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιώτη είναι κατ’ εξαίρεση επιτρεπτή, σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση του δημοτικού, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος. Επισημαίνουμε ότι πρόσφατα ο Δήμος προμηθεύτηκε 5 μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα και η Υπηρεσία Καθαριότητας ενισχύθηκε με 30 περίπου εργαζόμενους.

Η ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτη, θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για τους δημότες, αφού οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο ιδιώτης θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από το κόστος παροχής των ίδιων υπηρεσιών από το Δήμο με ίδια μέσα και προσωπικό όπως εμπεριστατωμένα είχε αποδειχθεί και με τις προσφυγές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού στις προηγούμενες αντίστοιχες μελέτες.

Η νέα Δημοτική αρχή ΔΕΝ περιέλαβε στον προϋπολογισμό την προμήθεια απορριμματοφόρων για να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σε ιδιώτη έναντι του «ευτελούς» ποσού των 7.536.521,60 €, για τέσσερα χρόνια.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί το άρθρο 102 του Συντάγματος, το άρθρο 65 του Ν. 3852/2010 «Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου» και την βούληση των δημοτών όπως αυτή αποτυπώθηκε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και η οικονομική επιτροπή να παραπέμψει τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ως το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του δήμου και αρμόδιο για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω προασπίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και ιδιαίτερα της υπηρεσίας Καθαριότητας που αποτελεί το «φιλέτο». Άλλωστε η πρόσφατη περιπέτεια του Κορωνοϊού απέδειξε περίτρανα την ανάγκη ύπαρξης, ενίσχυσης και πλήρους στελέχωσης του δημόσιου τομέα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Πετρίδης                                 Δημήτριος Παπατολίδης

   
  20.04.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa