ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

protomagia 2021

 

 

simapoeota

 

                                                                                Αθήνα, 5 Μαΐου 2021

 

                                                                                Αριθμ. Πρωτ.: 176

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021-24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΑΘΗΝΑ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021, όπως και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους εργαζομένους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και τον Ιδιωτικό Τομέα επιβάλλεται να στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) πώς δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στην διάλυση των ζωών τους και στην επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εργατικής εκμετάλλευσης. Είναι, αντιθέτως, έτοιμοι να παλέψουν για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και αυτών που μεθοδεύει η νυν κυβέρνηση με στόχο την ολοκληρωτική κατάργηση των δικαιωμάτων τους.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αυτό που έστειλαν πρώτοι οι εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο το 1886, είναι επίκαιρο περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Κι αυτό γιατί συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνηση να καταργήσει, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, τα όποια εργασιακά δικαιώματα απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονίων, όπως και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τα οποία πάλεψαν, συνεχίζουν να παλεύουν και έδωσαν το... αίμα τους οι εργαζόμενοι από το 1886 και μετέπειτα σε όλον τον πλανήτη.

Η κυβέρνηση σε πλήρη ταύτιση με τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα ετοιμάζει μία ακόμη επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Δεν της καίγεται καρφί για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον. Με ένα Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), εκχωρεί τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, βάζει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Κι αυτά είναι λίγα απ' όσα έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Είναι αρκετά όμως για να κινητοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα να δώσουν τον αγώνα τους, όπως αυτοί ξέρουν, για να μην περάσουν. Αποτελεί χρέος και φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων που συμβολίζει ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 Όλοι μαζί, με μία φωνή, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 6 ΜΑΪΟΥ 2021 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

 

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΟΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 


 

simapoeota

                                                                           Αθήνα, 22 Απριλίου 2021

 

                                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 166

 

 

 

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-11.00 Π.Μ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021, και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) στις 11:00 το πρωί.  

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονίων, όπως και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο το 1886 και συνέχισαν έκτοτε να δίνουν το... αίμα τους οι εργαζόμενοι σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Η κυβέρνηση ωστόσο, συνεχίζει μία πολιτική που υπαγορεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα και σε πλήρη ταύτιση μαζί τους, ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Δεν ενδιαφέρεται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ισχύουν, για τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν και την τρομοκρατία στο εργασιακό περιβάλλον. Κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με ένα Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μοιάζει δοτό, και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), εκχωρεί τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, βάζει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Κι αυτά είναι λίγα εξ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι αρκετά όμως για να κινητοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα να δώσουν ενωτικά και δυναμικά τον αγώνα τους για να μην περάσουν. Αποτελεί χρέος και φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων που συμβολίζει ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με συνεχείς Νομοθετικές ρυθμίσεις ακυρώνουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα των Δήμων, μεταφέροντας ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία η κάθε Δημοτική Αρχή. Μέσω των «Αναπτυξιακών Οργανισμών», που αποτελούν τον «Δούρειο Ίππο» κυβέρνησης και αιρετών, επιχειρείται η εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού στα μεγάλα εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πρέπει λοιπόν, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, πώς οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στην διάλυση των ζωών τους και στην επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εργατικής εκμετάλλευσης. Αποτελεί τέλος, ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση ο κυνισμός που δείχνει, επιχειρώντας την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, για την οποία φέρει τεράστιες ευθύνες η ίδια με τις επιλογές της.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

   
  25.06.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa