ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

stasi bae.jpg

 

 

simapoeota                                                           Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2022

 

                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 81

 

 

 

 

 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-9.00 π.μ.-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 37-ΑΘΗΝΑ

 

 

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 (ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 Π.Μ.)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΛΑΔΟΥ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 37 – ΑΘΗΝΑ)

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

 

simapoeota

 

                             Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2022

 

                             Αριθμ. Πρωτ.: 79

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.Α.Ε.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-9.00 π.μ.-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 37-ΑΘΗΝΑ

 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, από τις 7:00 έως τις 11:00 το πρωί, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α., που έχουν αναφορά στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά τόσο στη Στάση Εργασίας όσο και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37-Αθήνα).

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τη φωνή τους, μαζί με όλους τους υπαλλήλους στο Δημόσιο Τομέα, και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι το Πόρισμα της... Επιτροπής που προβλέπει περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για χιλιάδες δικαιούχους και αποκλεισμό ολόκληρων κατηγοριών εργαζομένων από αυτό είναι απορριπτέο στο σύνολο του.

Δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνηγορήσουν στην οικονομική εξόντωση τους. Θα δώσουν μάχη σε κάθε επίπεδο για να μην εφαρμοστεί το κατάπτυστο, απαράδεκτο και κατά παραγγελία από τους δανειστές και το κεφάλαιο Πόρισμα της... Επιτροπής. Ένα Πόρισμα που δεν βασίζεται στις πραγματικές εργασιακές συνθήκες, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην μνημονιακή επιταγή για πετσόκομμα του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε χιλιάδες σήμερα δικαιούχους.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε ευκαιρία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, να ξεδιπλώσει άλλο ένα αντεργατικό μέτρο, την ώρα μάλιστα που τα νοικοκυριά πλήττονται βάναυσα από τις πρωτοφανείς αυξήσεις στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο με ότι αυτό συνεπάγεται για τα είδη πρώτης ανάγκης. Δεν είναι τυχαία η συγκυρία της δημοσίευσης του Πορίσματος από την... Επιτροπή. Αντιθέτως είναι απολύτως στοχευμένη. Προβλέπει αποκλεισμό κάποιων ειδικοτήτων από τους σημερινούς δικαιούχους, ενώ στην πλειοψηφία των σημερινών δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα των 150,00 ευρώ προτείνεται μείωση περισσότερο του μισού με την υποβίβαση της ειδικότητας τους σε οικονομικά υποδεέστερη κατηγορία.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. λέει «κάτω τα χέρια» από το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ζητάει την απόσυρση του Πορίσματος της... Επιτροπής εδώ και τώρα. Καλεί δε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για νέες περικοπές μισθών. Δηλώνει επίσης πώς θα παλέψει, μεταξύ άλλων, για την διεύρυνση των δικαιούχων του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας που έχουν απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

   
  27.02.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa