ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 8:30

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                          ΠΕΡΑΙΑ, 17.03.2022

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                                                                    Αρ. Πρωτ. : 12

τηλ: 2392330090

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sedth.gr

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

από 9:00 π.μ. έως τέλος του ωραρίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 από τις 9:00 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, για να συμπαρασταθεί, να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να διευκολύνει την παρουσία των μελών του στην εκδίκαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης της αγωγής του πρώην Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Ιωάννη Μαυρομάτη κατά του Πρόεδρου του Συλλόγου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. Πέτρου Πετρίδη για προσβολή της προσωπικότητας του, τρώση της φήμης του, του κύρους και την ηθικότητας και νομιμότητας της δράσης του ως αιρετού, διεκδικώντας την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης ποσού 50.000,00 €.

Ειδικότερα για τις δηλώσεις – ισχυρισμούς του Πρόεδρου μας, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή «ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» της TV 100, κατά την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις 16 Οκτωβρίου 2017, με σκοπό να ακυρωθεί η νέα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να αναθέσει σε ιδιώτη, σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία τις υπηρεσίες αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης απορριμμάτων Δήμου Θερμαϊκού για εικοσιτέσσερις (24) μήνες, έναντι του υπερτιμολογημένου τιμήματος των 3.043.158,40€. Αφού την 1η Νοεμβρίου 2017,δεν κατάφερε να τον περάσει ενώπιον των συνεργατών του από λαϊκό δικαστήριο, απέστειλε στις 6 Νοεμβρίου 2017 στον Πρόεδρο εξώδικη πρόσκληση, για να προβεί σε τρείς μέρες, σε ανάκληση των δηλώσεων-ισχυρισμών από το ίδιο βήμα που τις εξέφρασε.

Προφανώς επειδή επιλέχθηκε να μην απαντηθεί το εξώδικο με εξώδικο, ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση, ο Δήμαρχος το εξέλαβε ως αδυναμία και προέβη στην πρωτοφανή, πρωτόγνωρη ενέργεια κατάθεσης αγωγής στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Μετά από συνεχείς κοινή συναινέσει αναβολές και προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού οι οποίες λόγω της εμμονής του πρώην Δημάρχου δεν τελεσφόρησαν η αγωγή θα εκδικαστεί στις 21 Μαρτίου 2022.

Ο Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του Δήμου, δεν τρομοκρατούνται, δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και προσπάθειες εκφοβισμού και ενωμένοι σαν μια γροθιά δεν θα υποστείλουν τη σημαία της υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και των άλλων υπηρεσιών του Δήμου, της προστασίας των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και της προστασίας των χρημάτων των δημοτών και των δικών τους.

Τέλος δηλώνουμε ότι η πολιτική των διώξεων, της στοχευμένης προσωπικής επίθεσης στον Πρόεδρο των εργαζομένων (κρούσμα επαναλαμβανόμενο) και της προσπάθειας εκφοβισμού και περιστολής της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα περάσει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ