ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                        ΠΕΡΑΙΑ, 07-10-2022

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                                                  Αρ. Πρωτ. : 44

τηλ: 2392330090

fax: 2392021119

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sedth.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργία – αποχή από κάθε ενέργεια σχετική με την εκτέλεση, παραλαβή και πληρωμή

του ιδιώτη αναδόχου των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, προκηρύσσει απεργία-αποχή των μελών του, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εκτέλεση, παραλαβή και πληρωμή της σύμβασης από ιδιώτη (εταιρεία), της υπηρεσίας «Παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών υποστήριξης της λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου Θερμαϊκού», η οποία ανατέθηκε με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε εταιρεία με έδρα την Αθήνα  και όλως τυχαίως έχει προϋπολογισμό ακριβώς το ποσό του ορίου της απευθείας ανάθεσης (37.200,00€).

Οι απόψεις-αντιρρήσεις του Συλλόγου είναι:

 

Α) Κατά την παγία νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δημόσια Διοίκηση δύναται στα πλαίσια ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, να προβεί στην ανάθεση εκτέλεσης έργων, που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ασκούμενων εκ μέρους της αρμοδιοτήτων, αρκεί η ανάθεση αυτή να αποσκοπεί στην κάλυψη αναγκών ποιοτικά και ποσοτικά προσδιορισμένων και υπό την προϋπόθεση, ότι η ανάθεση αυτή δεν φέρει χαρακτηριστικά καθολικότητας και υποκατάστασης των υπηρεσιών στο ανατιθέμενο σε αυτές έργο, το οποίο συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ανατίθεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων Εσωτερικού Ελέγχου.

Β)  Η ανάθεση ελεγκτικών αρμοδιοτήτων σε σχέση προς εκτελούμενες δημόσιες συμβάσεις σε ιδιώτες, που δεν περιβάλλονται από τις εγγυήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, έρχεται σε αντίθεση προς τα άρθρα 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, ελεγκτικές αρμοδιότητες, που αποτελούν κατ’ εξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας ,δεν επιτρέπεται να ασκούνται από ιδιώτες, το οποίο συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αφού ο ιδιώτης ανάδοχος θα διενεργεί ελέγχους επί του συνόλου των υπηρεσιών του φορέα, των λειτουργιών, των συλλογικών οργάνων αυτού ,των διαδικασιών του, των εκτελούμενων έργων κ.α..

Γ) Επειδή σε καμμιά προαπαιτούμενη ενέργεια δεν προέβη η Δημοτική Αρχή ,ούτε στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, για την δημιουργία της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, ούτε σε επιμόρφωση υπαλλήλων για να είναι δυνατή η στελέχωσή της. Πως λοιπόν αναθέτει κάτι που δεν έχει σαν αρμοδιότητα ,αφού δεν έχει προβεί στην τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.;

Δ) Επειδή ο Ν.4795/2021 στο άρθρο 9 παρ. 5 προβλέπει «Στην περίπτωση που η σύσταση ή η λειτουργία της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου δεν είναι εφικτή σύμφωνα με τις παρ.2 και 4,οι φορείς της παρ.2 υπάγονται στη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του εποπτεύοντος φορέα τους δηλαδή της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας- Θράκης

Ε) Διότι ούτε την δυνατότητα του άρθρου 9 παρ.3 του Ν.4795/2021, αξιοποίησε δηλαδή να συστήσει κοινή Μονάδα Εσωτερικού ελέγχου, με δύο ή περισσότερους φορείς που και αυτοί δεν είχαν την δυνατότητα να συστήσουν ίδια Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου.

ΣΤ) Διότι η ανάθεση σε ιδιώτη της λειτουργίας του Εσωτερικού Ελέγχου προϋποθέτει αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου για την αδυναμία σύστασης ή λειτουργίας Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου. Στην απόφαση του με αριθμό 307/2022 απλώς διαπιστώνει για ποιους λόγους θεωρεί ότι πρέπει να αναθέσει τον Εσωτερικό Έλεγχο σε ιδιώτη, χωρίς να αιτιολογεί

Για όλους τους ανωτέρω κρίσιμους και σοβαρούς λόγους, καλούμε τα μέλη μας με την καθολική τους συμμετοχή, να αποτρέψουν την διενέργεια του εσωτερικού ελέγχου από τον ιδιώτη.

Το  Δ.Σ.

   
  29.03.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa