Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 10:00 π.μ.

afisa apergia 09112022

simapoeota     

                                                Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2022

 

                                                          Αριθμ. Πρωτ.: 575

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022-24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, όπως επίσης στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) και στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, θα ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όπως και στον Ιδιωτικό Τομέα, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις εδώ και τώρα, όπως επίσης να βάλει τέλος στην φρενήρη κούρσα των τιμών και την ακρίβεια. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass», είναι το κεντρικό σύνθημα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα, δώδεκα (12) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στο μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και μία ζωή με όνειρα.

Η κυβέρνηση δε της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), τρία (3) χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1-1-2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Και το ψέμα αυτό το καλλιεργεί την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11%, φέρνοντας περαιτέρω ακρίβεια που εξανεμίζει ότι από το εισόδημα μας έχει απομείνει.

Στοχοποιεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που τα τρία (3) τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, και απαξιώνει μεθοδικά ολόκληρους κλάδους, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος, η εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και η είσοδος των ιδιωτών στο Δημόσιο Τομέα από το... παράθυρο, με σκοπό το εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και εν τέλει, σε βάρος των πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν.4808/2021 ή αλλιώς «Νόμου Χατζηδάκη» όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Η σημερινή κυβέρνηση έχει στόχο να περιορίσει και να φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να καταργήσει θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία.

Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και στον Ιδιωτικό Τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα, με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας και την σύνταξη μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και κάθε άλλη πρόσφορη συνδικαλιστική διαδικασία, οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. οργανώνουν την μαζική, ενωτική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, όπως και τη συμμετοχή τους στα Συλλαλητήρια και στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας. Απ' αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς...

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

edoth

Ταχ. Δ/νση: Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη
Ταχ. Κωδ. :546 22
Τ
ηλέφωνο : 2310 227.187 – 2310. 224.880
Fax: 2310 262.394
E-mail:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.248                                                               Θεσσαλονίκη 2-11-22

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ - Ν/Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με κυρίαρχο αίτημα:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. 3 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!!!

 Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Δ.Υ. και παραπλανεί συνειδητά την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που, στα τρία τελευταία χρόνια, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι αυτοί που κρατούν τη χώρα όρθια.

Γι’ αυτό απέναντι σε αυτούς που μας στοχοποιούν δεν απολογούμαστε. Γιατί είμαστε ΕΔΩ παρόντες, όπως οφείλουμε, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας -που τόσο εξυμνούν οι κυβερνώντες- που ήταν παντελώς απών. Ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας αποδείχθηκε ανίκανος να αντιμετωπίσει έστω και στοιχειωδώς την υγειονομική πλευρά της κρίσης, αφού λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η σημερινή Κυβέρνηση, τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/21, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό νόμο τον Ν. 1264/82, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν.4808/21 όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά.  Την ίδια στιγμή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροιδευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική τους. Τις συγκεντρώσεις, δε, των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με ΜΑΤ και χημικά.

Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

ΕΔΟΘ- Ν/Τ ΑΔΕΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ