ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5 Φεβρουαρίου παρουσία περίπου τριακοσίων εκπροσώπων διοικητικών συμβουλίων πανελλαδική σύσκεψη προκειμένου να μεταφερθούν οι απόψεις-διαθέσεις των εργαζομένων ώστε να αποφασισθούν από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, οι αγωνιστικές δράσεις του κλάδου. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στη σύσκεψη με τριμελή αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τη γεν. γραμματέα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής:

Την αντίθεση των εργαζομένων στην προωθούμενη συγκριτική αξιολόγηση με τη χρήση υποχρεωτικής ποσόστωσης, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να σχηματισθεί νέα δεξαμενή υποψήφιων προς διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένων, με συνέπεια την εμφάνιση ανθρωποφαγικών τάσεων. Επίσης να καταργηθεί ο παλιός τρόπος αξιολόγησης και να αντικατασταθεί από έναν σύγχρονο, δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο.

  • Την αντίθεση στο νέο αυστηροποιημένο πειθαρχικό των υπαλλήλων το οποίο έχει καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας και κατασκευάζει επιόρκους, και γεννά κινδύνους εμφάνισης αντισυναδελφικών συμπεριφορών.
  • Καμιά συμμετοχή των εργαζομένων και καμιά εφαρμογή της αξιολόγησης δομών, γιατί αυτή έχει γίνει πρόσφατα με την έγκριση των νέων Ο.Ε.Υ.. των Δήμων.
  • Σε σχέση με τα φημολογούμενα σενάρια για το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων, προτείνεται σαν πιθανή λύση, η λύση των Δ.Ε. με ταυτόχρονη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού τους στους Δήμους.
  • Σε όλη την προηγούμενη λαίλαπα, οι Δήμαρχοι και το όργανο τους η ΚΕΔΕ αρκέσθηκαν κάτω από την πίεση των εργαζομένων, να παίρνουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων τις οποίες στην πράξη έπειτα ακύρωναν (βλέπε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα- εφεδρεία, Δημοτικοί Αστυνόμοι, Σχολικοί Φύλακες).
  • Σε σχέση με την κοινωφελή εργασία, καταγγέλθηκε η εφαρμογή της για τους εξής λόγους: 1. Είμαστε τελικά πολλοί ή λίγοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ; 2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιβαρύνθηκαν με επιπλέον υποχρεώσεις και μεγάλο φόρτο εργασίας (αναγγελίες πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, υποβολή προγράμματος στην Επιθεώρηση Εργασίας, υποβολή ΑΠΔ στο ΙΚΑ, καταβολή ασφαλιστικών εισφορών) που δεν τους αναλογούσαν, γιατί οι Δήμοι ήταν επιβλέποντες φορείς στο πρόγραμμα αυτό κι όχι εργοδότες.3. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας, κάποιοι δήθεν ωφελούμενοι, αμείβονται με μισθούς πείνας και προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο.
  • Να αναστείλουν οι Δήμοι τη συνέχιση του προγράμματος για τα επόμενα έτη όπως προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
  • Να συνεχίσουμε οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ τους αγώνες μας ώστε κανένα νέο μέτρο με στόχο τη διαθεσιμότητα- απόλυση να μην περάσει και να ανατραπούν αυτά που έχουν ήδη ληφθεί. Μορφές αγώνα προτείνονται η λευκή απεργία, οι καταλήψεις και η δημιουργία κοινού μετώπου αιρετών –εργαζομένων κι άλλων κοινωνικών ομάδων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς με συναδέλφους από όλα τα μέρη της Ελλάδας

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.

042014  052014

 

   
  27.07.2024 Ferienhaus Ostsee
        poe ota
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ade
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
ΕΜΔΥΔΑΣ
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλοματούχων Ανωτάτων Σχολών 


 

 

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com
Cheap NFL Jerseys Usa